Σε συμφωνία με πιστώτριες τράπεζες κατέληξε η Globus Maritime Limited

Σε συμφωνία με πιστώτριες τράπεζες κατέληξε η Globus Maritime Limited

133
Σε συμφωνία με πιστώτριες τράπεζες  κατέληξε η Globus Maritime Limited

Η Globus Maritime Limited ανακοίνωσε ότι προέβη σε αμοιβαία συμφωνία με δύο εκ των πιστωτριών Τραπεζών της για χαλάρωση των συμβατικών όρων των δανειακών της υποχρεώσεων. Πρόκειται για τις Τράπεζες DVB Bank και HSH Nordbank με τις οποίες η Globus είχε συνάψει πιστωτικές διευκολύνσεις το 2011 και το 2015, αντίστοιχα. Χωρίς να έχουν «πέσει οι υπογραφές» ακόμα, οι συμφωνίες προβλέπουν την παραίτηση εκ μέρους των Τράπεζων ορισμένων απαιτήσεων και την παράταση δόσεων δανείου που έληγαν το 2017.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus Maritime Limited, κ. Αθανάσιος Φειδάκης, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε ευτυχείς που οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μας καρποφόρησαν, αφού θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στις δραστηριότητες της εταιρείας μας και να κοιτάξουμε μπροστά».
Η Globus Maritime Limited, δραστηριοποιείται στη ναυαλαγορά του χύδην ξηρού φορτίου, όπου διαχειρίζεται στόλο 5 πλοίων συνολικής χωρητικότητας 300.571 dwt και με μέσο όρο ηλικίας τα 9,1 έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.