Έρευνα Drewry: Μέτρια η εξυπηρέτηση στις μεταφορές containers

Έρευνα Drewry: Μέτρια η εξυπηρέτηση στις μεταφορές containers

112
Έρευνα Drewry: Μέτρια η εξυπηρέτηση στις μεταφορές containers

Σε έρευνα που διεξήχθη από την Drewry σε συνεργασία με το European Shippers’ Council (ESC), σε δείγμα εκατοντάδων φορτωτών και ναυλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο για την ικανοποίησή τους από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι μεταφορείς στον χώρο των containers, προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Η έρευνα έγινε με βάση 16 κριτήρια, μεταξύ των οποίων, την τιμολόγηση των μεταφορικών υπηρεσιών, τη συνέπεια και την ταχύτητα των μεταφορών, την ποιότητα που διέπει τις μεταφορικές υπηρεσίες, την χρηματοοικονομική σταθερότητα του μεταφορέα κ.ά.
Τα κριτήρια που αφορούσαν τις υπηρεσίες και την τιμολογιακή πολιτική των μεταφορέων έπρεπε να βαθμολογήσουν οι ερωτηθέντες (ιδιοκτήτες φορτίων, εισαγωγείς και εξαγωγείς εμπορευμάτων) σε κλίμακα από 1 (μη ικανοποιημένος) έως 5 (απόλυτα ικανοποιημένος). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως καμιά υπηρεσία από τους μεταφορείς δεν βαθμολογήθηκε με παραπάνω από 3,3.
Όπως προκύπτει και από το σχεδιάγραμμα που ακολουθεί, από τα κριτήρια που αφορούσαν τις υπηρεσίες και την τιμολογιακή πολιτική των μεταφορέων, βαθμολογήθηκαν πιο χαμηλά η χρηματοοικονομική σταθερότητα του μεταφορέα, η ποιότητα των μεταφορικών υπηρεσιών και η αξιοπιστία της κράτησης των φορτίων.
Τα κριτήρια με την υψηλότερη βαθμολογία αφορούσαν την τιμολόγηση των μεταφορικών υπηρεσιών, την ποιότητα του εξοπλισμού διαχείρισης containers και τις μεταφορικές υπηρεσίες που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον Maritime Policy Manager του ESC, Fabien Becquelin, επιθυμία των φορτωτών είναι οι μεταφορείς να τους αντιμετωπίζουν ως συνεργάτες και όχι ως πελάτες, γεγονός που εκλείπει κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τη διακίνηση των containers.
Από τη μεριά της Drewry τονίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες των φορτίων επισημαίνουν πως οι ναυτιλιακές εταιρείες που μεταφέρουν containers θα πρέπει να εισέλθουν σε μια νέα εποχή ψηφιοποίησης επενδύοντας σε νέα πληροφοριακά συστήματα και να ενισχύσουν περαιτέρω την αξιοπιστία τους.
untitled

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.