H αγορά της Ελλάδας, η τέταρτη μεγαλύτερη για την Volotea

H αγορά της Ελλάδας, η τέταρτη μεγαλύτερη για την Volotea

399
H αγορά της Ελλάδας, η τέταρτη μεγαλύτερη για την Volotea

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Carlos Muñoz, CΕΟ της Volotea, παρουσίασε τα αναπτυξιακά σχέδιά της στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, η οποία χαιρέτισε το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Volotea για το 2017. Η Volotea συνεχίζει να αυξάνει τους προορισμούς που εξυπηρετεί από την Αθήνα, με 3 δρομολόγια εσωτερικού και 4 δρομολόγια προς την Ιταλία και το 2017.
Συγκεκριμένα, από την Αθήνα, η Volotea πετά σε επτά προορισμούς: Μπάρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο, Βενετία και Γένοβα, με τις πτήσεις για το μεγάλο ιταλικό λιμάνι να ξεκινούν στις 26 Μαΐου. Συνολικά, η Volotea προσφέρει 120.000 θέσεις φέτος, με περισσότερες από 1.000 πτήσεις, μια αύξηση 32% σε σχέση με το 2016.
Ο Carlos Muñoz, CEO και ιδρυτής της Volotea, εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη στην Αθήνα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αεροπλάνα της Volotea προσγειώνονται και απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Αθήνας κάθε μέρα αυτή τη θερινή περίοδο». Ο ίδιος πρόσθεσε, πως: «Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική αγορά για τη Volotea, την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά μας, όπου σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε δυναμικά στα επόμενα χρόνια. Το Boeing 717 είναι ιδανικό αεροσκάφος για την ελληνική αγορά, ένα αεροπλάνο που γνωρίζουν πολύ καλά οι έλληνες πιλότοι και τα πληρώματα των πτήσεών μας».
3
Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, στις δηλώσεις της σημείωσε πως: «Η αγορά της Αθήνας παρουσίασε ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία τριετία, με διψήφιες αυξήσεις και η συμβολή της Volotea σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά σημαντική. Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Volotea προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά μας».
Να σημειωθεί ότι η Volotea φέτος θα αριθμεί 28 αεροσκάφη: 18 Boeing 717 (με διάταξη 125 θέσεων) και 10 Airbus A319 (με 150 θέσεις). Από την ίδρυσή της τον Απρίλιο 2012, η αεροπορική εταιρεία έχει μεταφέρει περισσότερους από 10 εκατομμύρια επιβάτες στην Ευρώπη και αναμένει το 2017 να μεταφέρει συνολικά 4,3 εκατομμύρια.

Φωτό: volotea.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.