Δυσκολίες για τα Capes, σταθερά κινείται η ναυλαγορά των wet

Δυσκολίες για τα Capes, σταθερά κινείται η ναυλαγορά των wet

223
Δυσκολίες για τα Capes, σταθερά κινείται η ναυλαγορά των wet

DRY

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μικτή εικόνα σε ότι αφορά τα μεγάλης χωρητικότητας πλοία καθώς το κινεζικό φεστιβάλ Qing Ming και οι συνεχιζόμενες κακές καιρικές συνθήκες, καθυστέρησαν την αποστολή φορτίων από την Αυστραλία. Οι ναύλοι στα Capes για ετήσιες χρονοναυλώσεις αγγίζουν τα $15.250 ανά ημέρα. Για αντίστοιχες χρονοναυλώσεις τα Panamax μπορούν να επιτύχουν ναύλους $10.750 ανά ημέρα στην περιοχή του Ειρηνικού και $11.250 ανά ημέρα στην περιοχή του Ατλαντικού.
Η δραστηριότητα στον Ατλαντικό για τα Supramaxes ήταν περιορισμένη, με τη ναυλώσεις για περίοδο έξι μηνών να αγγίζει τα $9.250 ανά ημέρα.
ad

WET
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν έπειτα από την μείωση της παραγωγής των ΗΠΑ κατά 1,8 εκ. βαρέλια. Το WTI άγγιξε τα $51,49 ανά βαρέλι ενώ το Brent είχε ανώτερη τιμή τα $54,63 ανά βαρέλι. Οι ναύλοι την spot αγορά για τα Handy και τα MR στην περιοχή του Ατλαντικού παρουσίασαν διορθωτικές τάσεις έπειτα από ράλι τριών εβδομάδων. Στις χρονοναυλώσεις ενός έτους τα MR2 μπορούν να επιτύχουν ναύλους περίξ των $13.500 ανά ημέρα.
aw

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.