Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ναυάγιο στη Μιανμάρ

Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ναυάγιο στη Μιανμάρ

94
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ναυάγιο στη Μιανμάρ

Είκοσι τουλάχιστον άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, έχασαν την ζωή τους χθες βράδυ στην ανατολική Μιανμάρ, όταν το ξύλινο πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο και βυθίστηκε. Συγκεκριμένα το ξύλινο πλοιάριο μετέφερε 60 επιβάτες οι οποίοι γυρνούσαν από ένα γάμο. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών της Μιανμάρ, το πλοιάριο που ταξίδευε χωρίς φώτα, βυθίστηκε γρήγορα κατόπιν της σύγκρουσής του με το φορτηγό πλοίο σε ποταμό κοντά στην πόλη της Παθέιν, δυτικά της Ρανγκούν. Σε δηλώσεις του ο τοπικός βουλευτής, Αούνγκ Θου Χτιούε, ανέφερε ότι τριάντα επιβάτες μπόρεσαν να διασωθούν, ενώ εννέα παραμένουν αγνοούμενοι, χωρίς να επιβεβαιώνει τον ακριβή αριθμό των επιβατών που μετέφερε το πλοιάριο. Τα σωστικά μέσα της περιοχής συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων επιβατών.
Να σημειωθεί ότι τέτοια γεγονότα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο όχι μόνο στη Μιανμάρ, αλλά και στο γειτονικό Μπαγκλαντές, στην Ινδονησία και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς πολλοί άνθρωποι που ζουν στις όχθες των ποταμών μετακινούνται με πλοία τα οποία γεμίζουν ασφυκτικά από κόσμο. Η κατάσταση αυτή παραμένει ανεξέλεγκτη αφού και οι εποπτικοί έλεγχοι στα λιμάνια των περιοχών αυτών είναι ανύπαρκτοι.

Φωτογραφία από παλαιότερο ατύχημα ferry στην Μιανμάρ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.