Συνεργασία 3 λιμένων για την προώθηση μεταφοράς εμπορευμάτων

Συνεργασία 3 λιμένων για την προώθηση μεταφοράς εμπορευμάτων

112
Συνεργασία 3 λιμένων για την προώθηση μεταφοράς εμπορευμάτων

Ο επικεφαλής της Autorità di sistema portuale del Mar Ligure Occidentale (λιμένες Γένοβα και Σαβόνα), Paolo Emilio Signorini, ανέλαβε πρόσφατα χρέη προέδρου της Intermed Gateway, η οποία αποτελεί συνεργατικό σχήμα των λιμένων της Γένοβας, της Μασσαλίας και της Βαρκελώνης.
Μέσα από την συνεργασία επιτυγχάνεται η προώθηση μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ των τριών λιμένων, οι οποίοι διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος του θαλάσσιου εμπορίου της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.
Στόχος της συνεργασίας αποτελεί η προσέλκυση του ενδιαφέροντος από μέρους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για τα τρία λιμάνια, καθώς και η ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των τριών λιμανιών αλλά και με την αγορά της Ασίας.
Επίσης επιδιώκεται η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των λιμανιών της Γένοβας, της Μασσαλίας και της Βαρκελώνης συγκριτικά με τους κύριους λιμένες της Βόρειας Ευρώπης, όπως είναι το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα και το Αμβούργο.
Η σημασία των λιμανιών της Γένοβας, της Βαρκελώνης και της Μασσαλίας καταδεικνύεται και στον τομέα της κρουαζιέρας μέσα από κάποια αποτελέσματα που προέκυψαν για την περασμένη χρονιά. Συγκεκριμένα, η Βαρκελώνη κατέχει την 1η θέση ως home port λιμάνι, με την 3η θέση να καταλαμβάνει το λιμάνι της Γένοβας με 1.183.423 επιβάτες κρουαζιέρας. Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Μασσαλίας, καταγράφηκε για το περασμένο έτος αύξηση της επιβατικής κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας, αγγίζοντας τους 1,6 εκατ. επιβάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.