Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Shell και Sovcomflot

Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Shell και Sovcomflot

148
Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Shell και Sovcomflot

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Shell και της ρωσικής κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Sovcomflot η οποία προβλέπει ότι η Shell θα προμηθεύει με καύσιμο LNG τα πλοία της Sovcomflot. Να σημειωθεί ότι η ρωσική εταιρεία έχει παραγγείλει από την Hyundai Samho Heavy Industries 4 aframax tankers, κατηγορίας ice class, τα οποία θα κινούνται με καύσιμο LNG. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα tankers που θα καταναλώνουν LNG, των οποίων η παράδοση στην κρατική εταιρεία της Ρωσίας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018.
Τα πλοία αυτά θα εκτελούν δρομολόγια στη Βαλτική και στη Βόρεια θάλασσα, μεταφέροντας αργό πετρέλαιο και προϊόντα διύλισις του.
Όπως προκύπτει από τη συμφωνία, η Shell θα ανεφοδιάζει με καύσιμα τα πλοία της Sovcomflot μέσω ενός πλοίου ανεφοδιασμού το οποίο θα προμηθεύεται καύσιμα από τερματικό σταθμό LNG στο Ρότερνταμ, καθώς και από ένα άλλο σημείο ανεφοδιασμού στην περιοχή της Βαλτικής.
Σύμφωνα με τον CEO της Sovcomflot, Sergey Frank, η συμφωνία αυτή επισφραγίζει την πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών και την φιλοδοξία που έχουν για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσα από την προώθηση της κατανάλωσης LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.