Σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Qatargas και της πολωνικής PGNIG

Σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Qatargas και της πολωνικής PGNIG

128
Σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Qatargas και της πολωνικής PGNIG

H κρατική εταιρεία αερίου και πετρελαίου της Πολωνίας – PGNiG ανακοίνωσε πως ήλθε σε συμφωνία με την Qatargas για αύξηση των ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου, με τις οποίες ήδη προμηθεύει η Qatargas την πολωνική εταιρεία μέσω του τερματικού σταθμού του Swinoujscie.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η PGNiG, η Qatargas θα αυξήσει τον όγκο του LNG με τον οποίο προμηθεύει την πολωνική εταιρεία σε δύο εκατ. τόνους ετησίως (MTPA), που ισοδυναμεί με περίπου 2,7 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μετά την επαναεριοποίηση. Η νέα συμφωνία θα τεθεί σε ισχή την 1η Ιανουαρίου 2018 και θα διαρκέσει για δεκαέξι χρόνια, έως τον Ιούνιο του 2034.
Το LNG θα παρέχεται στην Πολωνία από τη μονάδα Qatar Liquefied Gas Company Limited (3) (“Qatargas 3″), μία κοινοπραξία μεταξύ της Qatar Petroleum, της ConocoPhillips και της Mitsui & Co. Ltd. Τα φορτία LNG θα μεταφέρονται με πλοία μεταφοράς LNG «Q-Flex» προς τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου Swinoujscie της Πολωνίας.
Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο Khalid Bin Khalifa Al-Thani, διευθύνων σύμβουλος, Qatargas, δήλωσε πως η Qatargas επιδιώκει την περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών της σχέσεων με την πολωνική PGNIG, με αύξηση των παραδόσεων LNG, ενώ παραμένει σταθερή η δέσμευσή της για ικανοποίηση των πελατών της μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Από την δική του πλευρά ο Maciej Woźniak, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου PGNiG, τόνισε ότι η νέα συμφωνία μεταξύ PGNiG και Qatargas συνιστά ένα ουσιαστικό βήμα για την εμβάθυνση της στενής συνεργασίας των δύο μερών, ενώ επιβεβαιώνεται και η δέσμευση της Qatargas στα σχέδια της Πολωνίας να καταστεί η χώρα κόμβος LNG για ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη.

Φωτό: polskielng.pl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.