Μέτρα για τη μείωση του κόστους των εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας

Μέτρα για τη μείωση του κόστους των εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας

78
Μέτρα για τη μείωση του κόστους των εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας

Δεκαοχτώ, εκ των ισχυρότερων ναυτιλιακών εταιρειών, έχουν προβεί σε μείωση των χρεώσεων που επιβάλουν σε τερματικούς σταθμούς που οι ίδιες διαχειρίζονται σε λιμένες της Κίνας.
Η μείωση των χρεώσεων έγινε κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (China’s National Development and Reform Commission) και του Υπουργείου Μεταφορών της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά.
Στόχος αυτής της πολιτικής είναι να μειωθούν τα κόστη των εταιρειών που εισάγουν και εξάγουν προϊόντα, από και προς την Κίνα και κατά συνέπεια να μειωθεί και το τελικό κόστος που μετακυλίεται στον πελάτη. Εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο οι εισαγωγικές και οι εξαγωγικές εταιρείες θα εξοικονομούν περίπου $700 εκατ. σε ετήσια βάση.
Οι εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων που έχουν προβεί σε αυτή τη μείωση είναι οι ακόλουθες: Maersk Line, Mediterranean Shipping Company (MSC), CMA CGM, APL, Hapag-Lloyd, Evergreen Marine, Hyundai Merchant Marine (HMM), Nippon Yusen Kaisha (NYK), Mitsui OSK Lines (MOL), Sinotrans Shipping, Cosco Shipping Lines, Orient Overseas Container Lines (OOCL), Yang Ming Marine Transport Corp, Wan Hai Lines, Pacific International Lines (PIL), Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), Zim International Shipping Lines και United Arab Shipping Company (UASC).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.