Nέα πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης

Nέα πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης

257
Nέα  πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης

Η εταιρεία ABB έχει αναλάβει την παροχή της ηλεκρικής ισχύος και του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης σε μία νέα  Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU) του BW Group, η οποία θα βρίσκεται επίσης και σε απομακρυσμένη σύνδεση με τα Collaborative Operations Centers της ΑΒΒ. Ο εξοπλισμός ο οποίος θα βρίσκεται στο πλοίο, θα παρέχει στοιχεία στα κέντρα στην στεριά, επιτρέποντας στην ΑΒΒ και την πλοιοκτήτρια εταιρεία να υιοθετήσουν μια ενεργητική προσέγγιση στο θέμα της συντήρησης του πλοίου καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του.
Το σύστημα παραγωγής και διανομής ισχύος της ΑΒΒ, μαζί με το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης, θα λειτουργούν σε συνδιασμό με έναν κινητήρα διπλού καυσίμου, ενώ μεγάλο μέρος του εξοπλισμού της ΑΒΒ που αφορά γεννήτριες,πίνακες, μετασχηματιστές, κύριες μονάδες πρόωσης και κινητήρες θα μεταδίδει δεδομένα επιδόσεων μέσω αισθητήρων. Τα δεδομένα αυτά θα παρακολουθούνται αυτόματα από τα Collaborative Operations Centers στην στεριά, ενώ η ΑΒΒ θα συνεργάζεται με τον πελάτη κατά την διάρκεια των συντηρήσεων ρουτίνας αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις συντήρησης.
Το χωρητικότητας 174,000 m3 FSRU έχει παραγγελθεί στην Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co (DSME) και αναμένεται να παραδοθεί το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.