Στρατηγικές επέκτασης των ναυπηγείων Fincantieri

Στρατηγικές επέκτασης των ναυπηγείων Fincantieri

166
Στρατηγικές επέκτασης των ναυπηγείων Fincantieri

Μετά την απόκτηση του 74,45% των νορβηγικών ναυπηγείων Vard, τα ναυπηγεία Fincantieri στοχεύουν στην απόκτηση του 66,6% των μετοχών των γαλλικών ναυπηγείων STX France.
Στόχος, τόσο από την πλευρά των γαλλικών ναυπηγείων όσο και από τον ιταλικό ναυπηγικό όμιλο, είναι να ολοκληρωθεί η εξαγορά πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στη Γαλλία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της χώρας.
Με την εξαγορά των γαλλικών ναυπηγείων, η Fincantieri θα αποκτήσει επιπλέον 2.600 εργαζομένους καθώς και ένα βιβλίο παραγγελιών με 10 κρουαζιερόπλοια, στα οποία θα προστεθούν άλλα 4 προοριζόμενα για τις εταιρείες MSC και Royal Caribbean.
Με την απόκτηση των γαλλικών ναυπηγείων, η Fincantieri θα εδραιώσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή ναυπηγική βιομηχανία.
Να σημειωθεί ότι η εβδομάδα αυτή είναι πολύ σημαντική για τα ιταλικά ναυπηγεία, καθώς θα τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016. Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του 2015, υψηλόβαθμα στελέχη της Fincantieri εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το 2016, καθώς το δεύτερο εξάμηνο καταγράφηκαν κέρδη ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.