Τέσσερα νέα πλοία θα αποκτήσει η Dryships

Τέσσερα νέα πλοία θα αποκτήσει η Dryships

622
Τέσσερα νέα πλοία θα αποκτήσει η Dryships

Η Dryships Inc., συμφερόντων του κ. Γεώργιου Οικονόμου, ανακοίνωσε την απόκτηση τεσσάρων πλοίων ξηρού φορτίου, τύπου Newcastlemax, χωρητικότητας περίπου 206.000 DWT, με μέσο όρο ηλικίας τα 3 χρόνια. Η παραλαβή των πλοίων προγραμματίζεται πριν τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ το τίμημα για την απόκτησή τους ανέρχεται στα $124 εκατ., τα οποία θα προέλθουν από κεφάλαια της εταιρείας. Τα δύο πλοία θα χρονοναυλωθούν ενώ η διαχείριση των άλλων δύο πλοίων θα γίνει στη spot αγορά.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dryships, κ. Γεώργιος Οικονόμου, σχολίασε ότι «είμαστε ευτυχείς με την αύξηση της χωρητικότητας ξηρού φορτίου του στόλου μας, με την απόκτηση τεσσάρων αδελφών πλοίων σε ιστορικά χαμηλές τιμές. Οι ναύλοι στη spot αγορά συνεχίζουν να βελτιώνονται από την αρχή του έτους και οι προοπτικές μας παραμένουν θετικές, δεδομένου του σχετικά μέτριου βιβλίου παραγγελιών διεθνώς και της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας που θα δημιουργήσει περαιτέρω ζήτηση για πρώτες ύλες. Συνεχίζουμε να ελέγχουμε για νέες ευκαιρίες που θα διαφοροποιήσουν και θα μεγαλώσουν τον στόλο μας με ποιοτικό τονάζ».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.