Πτώση των τιμών των σιδηρομεταλλευμάτων αναμένεται για το 2017

Πτώση των τιμών των σιδηρομεταλλευμάτων αναμένεται για το 2017

135
Πτώση των τιμών των σιδηρομεταλλευμάτων αναμένεται για το 2017

Οι τιμές των σιδηρομεταλλευμάτων σημειώνουν σημαντικές απώλειες καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι τα κέρδη που έχουν αποκομίσει ως τώρα οι επενδυτές έχουν σαθρό υπόβαθρο, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Κίνα σημείωσαν απροσδόκητα μεγάλες απώλειες την περασμένη εβδομάδα, ενώ και στη spot αγορά οι τιμές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο.
Αναλυτές αναφέρουν ότι η κάμψη των τιμών είναι εν πολλοίς αναμενόμενη δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες τα σιδηρομεταλλεύματα κατέγραψαν υψηλές αποδόσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν πολύ ισχυρά για την αγορά των σιδηρομεταλλευμάτων.
Οι τιμές κατέγραψαν ράλι τον περασμένο χρόνο καθώς η ζήτηση από την Κίνα (κυρίως με εισαγωγές από την Βραζιλία) ξεπέρασε τα προσδοκώμενα. Τους πρώτους μήνες του 2017 η άνοδος των τιμών περιορίστηκε εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση από την Κίνα θα περιοριστεί.
Ωστόσο, οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα υπολογίζεται να φτάσουν σε επίπεδα-ρεκόρ αυτόν τον μήνα, κοντά στα 100 εκατ. τόνους, ενώ και ο Απρίλιος αναμένεται επίσης με αυξημένη ζήτηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.