Η Ινδία εισέρχεται στην Ασιατική συμμαχία για την προμήθεια LNG;

Η Ινδία εισέρχεται στην Ασιατική συμμαχία για την προμήθεια LNG;

92
Η Ινδία εισέρχεται στην Ασιατική συμμαχία για την προμήθεια LNG;

Μετά την ανακοίνωση ότι τρεις μεγάλες κρατικές εταιρείες φυσικού αερίου στην Ασία, οι JERA, Kogas και CNOOC, θα συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν συμβόλαια με ευνοϊκούς όρους για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου στις χώρες τους, φαίνεται ότι και η Ινδία σκέφτεται σοβαρά να εισέλθει σε αυτήν την Ασιατική συμμαχία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μια μέρα αφότου ανακοινώθηκε η συμμαχία μεταξύ των τριών κρατικών εταιρειών, ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ινδίας, Dharmendra Pradhan, δήλωσε ότι η αγορά του LNG αποτελεί πλέον μια αγορά που προορίζεται για τον καταναλωτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον Φεβρουάριο οι εισαγωγές LNG της Ινδίας έχουν αυξηθεί κατά 16,4%, ποσοστό που αναλογεί σε 16,67 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Την ίδια ώρα, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας της Ινδίας, η Torrent Power, αποκάλυψε πως ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει από τώρα την παραλαβή εννιά φορτίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο για το ερχόμενο έτος. Σε ανακοίνωση της η εταιρεία εξηγεί ότι έχει ήδη εξασφαλίσει αρκετά φορτία με LNG για το τρέχον έτος και από τα μέσα του 2017 θα ξεκινήσει να αναζητά ενδιαφερόμενους προμηθευτές έπειτα από υποβολή πρόσκλησής της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.