Αντίο άνθρακα για το Πεκίνο ( ; )

Αντίο άνθρακα για το Πεκίνο ( ; )

96
Αντίο άνθρακα για το Πεκίνο ( ; )

Το Πεκίνο θα μειώσει την κατανάλωση άνθρακα κατά 30 % αυτό το έτος και θα διατηρήσει τη συνολική κατανάλωση άνθρακα κάτω από 7 εκατομμύρια τόνους για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πρωτεύουσα όπως δήλωσε η Δημοτική Επιτροπή Διαχείρισης.
Πιο συγκεκριμένα το Πεκίνο θα ‘κλείσει’ περισσότερους λέβητες με καύση άνθρακα, και θα αντικαταστήσει όλες τις προμήθειες στην αγορά σε χαμηλής ποιότητας άνθρακα με ‘καθαρότερο’ άνθρακα, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, όπως δήλωσε ο Chai Wenzhong, αναπληρωτής επικεφαλής της Eπιτροπής. Επιπρόσθετα ένας νέος υπό κατασκευή αγωγός φυσικού αερίου θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την επαρχία Shaanxi προς το Πεκίνο. Ο νέος αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος ότι η πόλη σχεδιάζει να επενδύσει 18 δισεκατομμύρια γιουάν (2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για το 2017. Τουλάχιστον 500 βιομηχανίες θα πρέπει να κλείσουν ενώ θα πρέπει να περιοριστεί η χρήση στα βαρέα πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Οι εκπομπές από την καύση άνθρακα προκαλεί την αιθαλομίχλη, η οποία αποτελεί το μόνιμο εφιάλτη της κινεζικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.