H Τεργέστη γέφυρα μεταφορών μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης

H Τεργέστη γέφυρα μεταφορών μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης

105
H Τεργέστη γέφυρα μεταφορών μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης

Η ανάδειξη του λιμανιού της Τεργέστης ως πύλη εισαγωγών και εξαγωγών που συνδέεται σιδηροδρομικά με τις χώρες της Γερμανίας και της Αυστρίας, αποτελεί πόλο προσέλκυσης νέων επιχειρηματικών επενδύσεων.
Επόμενος στόχος για το λιμάνι αποτελεί η ανάπτυξη ενός καινοτόμου σχεδίου βιομηχανικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, από τα τέλη του τρέχοντος έτους αναμένεται να εγκατασταθούν βιομηχανικές μονάδες στο λιμάνι της Τεργέστης, οι οποίες και θα επωφελούνται από τις αναπτυγμένες υπηρεσίες logistics που αυτό παρέχει.
Η καθιέρωση του λιμανιού της Τεργέστης ως βιομηχανικός κόμβος θα παρέχει στις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν εκεί τη δυνατότητα διατροπικών συνδέσεων με την αγορά της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, ούτως ώστε να εξάγουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα προϊόντα τους.
Οι επιχειρήσεις, ιταλικές και μη, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να εγκαταστήσουν τις παραγωγικές τους μονάδες στο λιμάνι της Τεργέστης είναι κυρίως φαρμακευτικές, χημικές και βιοϊατρικές, οι οποίες προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, αξιοποιώντας την καλή γεωγραφική θέση του λιμανιού, τις αναπτυγμένες υποδομές του και τις υψηλής ποιότητας προσφερόμενες υπηρεσίες του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.