H DHT Holdings εξαγοράζει πλοία της BW Group

H DHT Holdings εξαγοράζει πλοία της BW Group

220
H DHT Holdings εξαγοράζει πλοία της BW Group

Σύμφωνα με το κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι DHT Holdings και BW Group, ανακοινώθηκε επίσημα ότι η πρώτη προχωρά στην αγορά 11 πλοίων κατηγορίας VLCC (συμπεριλαμβανομένου 2 νεότευκτων πλοίων) από τη δεύτερη, αξίας περίπου $538 εκατ.
Η DHT Holdings θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά, η οποία αποτιμάται από brokers στα $538 εκ., με ίδια κεφάλαια καθώς και με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου αξίας $256 εκατ., μέσω έκδοσης 32 εκατ. κοινών μετοχών και 15.700 προνομιούχων μετοχών.
Η συμφωνία εξαγοράς προβλέπει επίσης ότι ο όμιλος BW μετά την εξαγορά θα κατέχει 33,5% του μετοχικού κεφαλαίου της DWT Holdings. Η DHT Holdings θα δώσει $177,6 εκατ. σε μετρητά και τα υπόλοιπα $104,16 εκατ., αναλαμβάνοντας την αποπληρωμή των δύο νεότευκτων πλοίων της BW Group που αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2018, όταν και θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία της DHT Holdings.
Η παράδοση των πλοίων της BW Group στην DHT αναμένεται να γίνει στα μέσα του τρέχοντος έτους. Μετά την παραλαβή των πλοίων η DHT Holdings θα διαθέτει στόλο 30 πλοίων κατηγορίας VLCC (συμπεριλαμβανομένου 4 νεότεκτων πλοίων με παράδοση το 2018) και 2 aframax πλοίων, με μέση ηλικία τα 6,9 έτη.
Με την απόκτηση των πλοίων η DHT Holdings γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες πλοίων VLCC στην αγορά των tankers. Σύμφωνα με τον CEO της DHT Holdings, πρόκειται για μια σημαντική συναλλαγή της εταιρείας, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών της και στην ενίσχυση της αναπτυξιακής της πολιτικής.

Φωτο: BW Group

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.