Απρόσκλητος επισκέπτης στη συνάντηση του «Box Club» στο Σαν Φρανσίσκο το FBI

Απρόσκλητος επισκέπτης στη συνάντηση του «Box Club» στο Σαν Φρανσίσκο το FBI

474
Απρόσκλητος επισκέπτης στη συνάντηση του «Box Club» στο Σαν Φρανσίσκο το FBI

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός «NDR 90,3», την περασμένη εβδομάδα μία ομάδα στελεχών του FBI «εισέβαλε» σε συνάντηση που είχαν στο Σαν Φρανσίσκο οι CEOs 20 εκ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου.
Τα στελέχη του FBI, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, εισήλθαν στον χώρο του «Box Club Meeting», όπου είχαν συνάντηση οι επικεφαλής πέραν της Hapag-Lloyd, της Maersk, της OOCL καθώς και άλλων ναυτιλιακών εταιρειών. Σύμφωνα με το «NDR 90,3», τα στελέχη του FBI επέδωσαν στους παρευρισκόμενους υπόμνημα, με το οποίο ενημερώνονταν για την εν εξελίξει αντιμονοπωλιακή έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με πιθανή σύσταση παράνομου καρτέλ διαμόρφωσης τιμών. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνάντηση και τα στελέχη των ναυτιλιακών να επιστρέψουν στις χώρες τους.
Εκπρόσωπος της Hapag-Lloyd αναφερόμενος στο περιστατικό δήλωσε πως η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία κατάθεσης υπομνήματος στις αμερικανικές δικαστικές αρχές, ενώ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία μαζί τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ενώ σημειώνεται, επίσης, πως οι συναντήσεις των εταιρειών δεν είναι «κρυφές» ή μυστικές και πως οι ναυτιλιακές εταιρείες σε αυτές τις συναντήσεις του «Box Club» ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με μη εμπορικά ζητήματα που επηρεάζουν όλους – όπως είναι η ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος και η πειρατεία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.