Η Hyundai Heavy Industries σταματά τη λειτουργία μίας ακόμα δεξαμενής ναυπήγησης πλοίων

Η Hyundai Heavy Industries σταματά τη λειτουργία μίας ακόμα δεξαμενής ναυπήγησης πλοίων

1065
Η Hyundai Heavy Industries σταματά τη λειτουργία μίας ακόμα δεξαμενής ναυπήγησης πλοίων

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία της «δεξαμενής 5» του ναυπηγείου Ulsan, λόγω έλλειψης παραγγελιών για νέα πλοία.
Η δεξαμενή 5, μήκους 380 και πλάτους 65 μέτρων, χρησιμοποιείται για τη ναυπήγηση δεξαμενοπλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου. Πλέον η δεξαμενή θα χρησιμοποιείται για εργασίες επισκευών. Το κλείσιμο της δεξαμενής 5 είναι η δεύτερη δεξαμενή της HHI που παύει την λειτουργία της μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της «δεξαμενής 4», τον περασμένο Ιούνιο.
Η κορεάτικη ναυπηγική εταιρεία πρόκειται να σταματήσει τον ερχόμενο Μάιο και τις εργασίες στο ναυπηγείο Gunsan, του μεγαλύτερου ναυπηγείου της, του οποίου η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής χωρητικότητας υπερβαίνει τους 1,3 εκατ. τόνους.
Επιπλέον, εντός του 2017, θα σταματήσει και η λειτουργία της υπεράκτιας δεξαμενής ναυπήγησης του ναυπηγείου Ulsan.
Οι παραπάνω ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα, μέσα σε ένα έτος, να σταματήσει η λειτουργία τεσσάρων από τις έντεκα δεξαμενές που διαθέτει η HHI, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση του εργατικού δυναμικού, καθώς αναμένεται να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι.
Μέχρι στιγμής, 3.000 εργαζόμενοι της HHI και πάνω από 10.000 προμηθευτές στο ναυπηγικό τομέα έχουν χάσει τη δουλειά τους, εξαιτίας της ύφεσης που αντιμετωπίζει το σύνολο της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.