30 bulk carriers βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής προς φόρτωση

30 bulk carriers βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής προς φόρτωση

291
30 bulk carriers βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής προς φόρτωση

Από την περασμένη Παρασκευή γίνονται επιθεωρήσεις σε τέσσερις τουλάχιστον λιμενικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στην πόλη Σαμαρίντα στο Ανατολικό Καλιμαντάν της Ινδονησίας, μετά τις καταγγελίες που έγιναν για εκβιασμό, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.
Οι επιθεωρήσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η λειτουργία των μεγάλων εξαγωγικών κόμβων άνθρακα που διαθέτει η Ινδονησία, καθώς έχουν τοποθετηθεί από τις αστυνομικές αρχές οδοφράγματα στα λιμάνια για να αποτραπεί η είσοδος στους εργαζόμενους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η φόρτωση άνθρακα στα πλοία που προσεγγίζουν τα λιμάνια της χώρας με αποτέλεσμα να βρίσκονται συγκεντρωμένα στην θαλάσσια περιοχή της Σαμαρίντα τουλάχιστον 30 dry bulk carriers μεγάλης χωρητικότητας.
Το γεγονός αυτό αποτελεί πλήγμα για την χώρα, καθώς η Ινδονησία αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα θερμικού άνθρακα, παγκοσμίως, για την παραγωγή ενέργειας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αστυνομικές αρχές του Ανατολικού Καλιμαντάν έχουν στοχοποιήσει κάποιους φορτοεκφορτωτές στα λιμάνια οι οποίοι φέρονται να ζητούσαν από εταιρείες παραγωγής άνθρακα να τους πληρώσουν επιπρόσθετα ποσά, ούτως ώστε να δοθεί προτεραιότητά στα φορτία τους κατά την φόρτωση στα πλοία.
Μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει, φαίνεται να υπάρχουν εταιρείες που πλήρωναν τους φορτοεκφορτωτές έως και $225.000 ανά μήνα για την ταχύτερη εξαγωγή των φορτίων.
Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας, Budi Karya Sumad, ζήτησε από την αστυνομία να προβεί σε κάθε είδους ενέργεια για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα εκβιασμού και διαφθοράς στα λιμάνια της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.