Σταθεροποίηση στα dry, μειώσεις ναύλων στα wet

Σταθεροποίηση στα dry, μειώσεις ναύλων στα wet

257
Σταθεροποίηση στα dry, μειώσεις ναύλων στα wet

DRY
Η δραστηριότητα στα capes παραμένει σταθερή καθώς οι ναύλοι είναι ακόμα ελκυστικοί για την Κίνα προκειμένου να συνεχίσει τις εισαγωγές της. Να σημειωθεί ότι δεν έχει τοποθετηθεί καμία παραγγελία για κατασκευή Capesize σε κάποιο ναυπηγείο τον τελευταίο χρόνο. Tα Panamaxes/Kamsarmaxes στην περιοχή του Ατλαντικού μπορούν να επιτύχουν ναύλο πέριξ των $11.000 ανά ημέρα ενώ στην περιοχή του Ειρηνικού οι ναύλοι παραμένουν στα επίπεδα των $11.250 ανά ημέρα για βραχυχρόνιες ναυλώσεις. Σε ότι αφορά τα Handies οι ναύλοι στην περιοχή του Ατλαντικού για χρονοναυλώσεις 6 και 12 μηνών κινούνται στα επίπεδα των $8.000 ανά ημέρα.
wet
WET
Οι τιμές του αργού κύλησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, καθώς τα αποθέματα των Η.Π.Α. αυξήθηκαν με μεγαλύτερο ρυθμό από αυτόν που είχε εκτιμηθεί, με αποτέλεσμα ο OPEC να πιέζεται για να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή. Το Brent διαμορφώθηκε στα $50,26 το βαρέλι, ενώ το αργό των Η.Π.Α. διαμορφώθηκε στα $47,60 το βαρέλι.
Οι ναύλοι για τα MR για χρονοναυλώσεις ενός έτους διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα $13.500 την ημέρα ενώ οι ναύλοι για τα LRs παραμένουν σταθεροί.
Στην μεταφορά αργού πετρελαίου, οι ναύλοι για τα Aframax και Suezmax για ετήσιες χρονοναυλώσεις μειώθηκαν ελαφρά την προηγούμενη εβδομάδα. Οι ναύλοι στα VLCC για χρονοναυλώσεις ενός και δύο ετών μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν στα $26.000 και $27.500 ανά ημέρα αντίστοιχα.
χωρίς τίτλο

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.