Η BSM Germany αποκτά τα πρώτα της feeder πλοία

Η BSM Germany αποκτά τα πρώτα της feeder πλοία

196
Η BSM Germany αποκτά τα πρώτα της feeder πλοία

Μετά την πρόσφατη απόκτηση τεσσάρων feeder πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατηγορίας ice class από έναν όμιλο επενδυτών που αντιπροσωπεύεται από το Schulte Group, η BSM ανέλαβε την διαχείριση του πρώτου πλοίου, με το όνομα Eilbek, με τα υπόλοιπα τρία (Barmbek, Reinbek και Flottbek) να ακολουθούν έως τα μέσα Απριλίου.
Τα συγκεκριμένα αποτελούν τα πρώτα πλοία feeder που θα διαχειρίζεται η BSM Germany, τα οποία έχουν κατασκευαστεί και προσαρμοστεί έτσι ώστε να λειτουργούν σε συνθήκες πάγου. Κατασκευάστηκαν τα έτη 2004 και 2005 στο γερμανικό ναυπηγείο Meyer Werft, ενώ το καθένα έχει χωρητικότητα 1600 TEU και ταχύτητα λειτουργίας έως 20 κόμβους.
Ο κ. Jan Warmke, Διευθύνων Σύμβουλος της BSM Germany δήλωσε: «Η διαχείριση των τεσσάρων αυτών πλοίων σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στην συνεχιζόμενη επέκταση της BSM σε πιο εξειδικευμένους τομείς της αγοράς, μετά την έναρξη της λειτουργίας του υπερσύγχρονου Service Operation Vessel (SOV) για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία Windea La Cour, τον περασμένο Ιούνιο, και την πρόσφατη παράδοση του αδελφού του πλοίου Windea Leibniz.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.