Η συμμετοχή του Π.Ν. στην ανθυποβρυχιακή Συμμαχική Άσκηση «DYNAMIC MANTA 17»

Η συμμετοχή του Π.Ν. στην ανθυποβρυχιακή Συμμαχική Άσκηση «DYNAMIC MANTA 17»

99
Η συμμετοχή του Π.Ν. στην ανθυποβρυχιακή Συμμαχική Άσκηση «DYNAMIC MANTA 17»

Με δελτίο Τύπου του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, το ΠΝ συμμετέχει με την φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και επιτελείς στην μεσαίας κλίμακας ανθυποβρυχιακή Συμμαχική Άσκηση «DYNAMIC MANTA 17».
Η Άσκηση διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας υπό την Διοίκηση του Συμμαχικού Ναυτικού Στρατηγείου ALLIED MARITIME COMMAND (MARCOM), στο Νόρθγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στην Άσκηση συμμετέχουν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από την Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Νορβηγία, και την Τουρκία.ΠΝ2

ΠΝ1
Επίσης, το Πολεμικό μας Ναυτικό συμμετείχε από την Κυριακή 05 Μαρτίου έως την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, με το ναρκοθηρευτικό ΕΥΡΩΠΗ, στην πολυεθνική Άσκηση ναρκοπολέμου «POSEIDON 17», στη Μαύρη Θάλασσα.
Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και ναυτικές μονάδες από την Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία και την Τουρκία. Η Άσκηση διεξήχθη σε τρεις φάσεις υπό την Διοίκηση του Ναυτικού της Ρουμανίας, με σκοπό την εξάσκηση στις επιχειρήσεις ναρκοπολέμου και στην βελτίωση της συνεργασίας των συμμετεχόντων.
ΠΝ3
Η πρώτη φάση περιελάμβανε την συγκέντρωση Πλοίων και προσωπικού στον λιμένα της Κωστάντζας Ρουμανίας, την διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων και την διεξαγωγή κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των πλοίων και την απενημέρωση (HWU) που έλαβε χώρα στον λιμένα της Κωστάντζας.

Φωτό: hellenicnavy.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.