Σημαντικές ζημιές για την εταιρεία Orient Overseas International Ltd

Σημαντικές ζημιές για την εταιρεία Orient Overseas International Ltd

189
Σημαντικές ζημιές για την εταιρεία Orient Overseas International Ltd

Ζημιές ύψους $219,2 εκατ. καταγράφηκαν το 2016 για τον όμιλο επιχειρήσεων Orient Overseas International Ltd (OOIL) με έδρα το Χονγκ Κονγκ, μητρική της Orient Overseas Container Line (OOCL).
Η μητρική εταιρεία Orient Overseas, μετά τα κέρδη ύψους $283,9 εκατ. που είχε καταγράψει το 2015, βρέθηκε αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες οι οποίες αποδίδονται στους χαμηλούς ναύλους που χαρακτηρίζουν τη ναυτιλιακή αγορά και ιδιαίτερα την αγορά των εμπορευματοκιβωτίων.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της OOIL, οι ζημιές που κατέγραψε η εταιρεία το 2016 είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών καθώς οι τιμές των ναύλων τον περασμένο έτος υποχώρησαν σε επίπεδα χαμηλότερα ακόμα και απ’ αυτά του 2009. Πιο αναλυτικά, ο τομέας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του ομίλου OOIL, κατέγραψε ζημιές $184,6 εκατ. προ φόρων.
Τα έσοδα της OOCL μειώθηκαν κατά 11% σε σχέση με το 2015 και διαμορφώθηκαν στα $4,70 δις, τα χαμηλότερα έσοδα που έχει καταγράψει ο τομέας της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του ομίλου τα τελευταία χρόνια.
Στο μεταξύ, η καθαρή χωρητικότητα των πλοίων που διαχειρίζεται η εταιρεία αυξήθηκε 2,3% (574.318 TEUs) το 2016 συγκριτικά με το 2015 και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει εντός του τρέχοντος έτους επιπλέον 6 containerships χωρητικότητας 20.000 TEUs το καθένα.
Ο πρόεδρος της OOIL, επισημαίνει ότι η είσοδος της θυγατρικής OOCL στη συμμαχία «Ocean Alliance», σε συνεργασία με τις εταιρείες Cosco, CMA CGM και Evergreen θα οδηγήσει στην αύξηση του μεριδίου που κατέχει στα δρομολόγια Ασίας- Ευρώπης καθώς και στην περιοχή του Ειρηνικού κατά 35% και 41% αντίστοιχα, συγκριτικά με τα μερίδια 18% και 33% που κατείχε προηγουμένως με τη συμμαχία G6.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.