Το 2018 το Ιράν αποκτά τα πρώτα σύγχρονα ποντοπόρα πλοία

Το 2018 το Ιράν αποκτά τα πρώτα σύγχρονα ποντοπόρα πλοία

239
Το 2018 το Ιράν αποκτά τα πρώτα σύγχρονα ποντοπόρα πλοία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ιran Shipping Lines (IRISL) ανακοίνωσε τη συμφωνία για την αγορά 10 πλοίων μεγάλης χωρητικότητας από τη Νότια Κορέα. Η παράδοση του πρώτου πλοίου θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο το 2018. Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική διεθνή συμφωνία του Ιράν με μια ξένη ναυπηγική εταιρεία μετά την άρση των κυρώσεων.
Ο κ. Mohammad Saeedi ανακοίνωσε στα ιρανικά ΜΜΕ ότι το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (14.500 TEU) κατασκευάζεται από τη Hyundai Heavy Industries Co. (HHI) και θα παραδοθεί σε 15 μήνες ενώ τα υπόλοιπα πλοία θα παραδοθούν στην IRISL μέσα στο 2018.
Η κατασκευή χρηματοδοτείται από τράπεζες της Νοτίου Κορέας, ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση, αξίας US $ 650 εκατομμύρια, η Hyundai θα κατασκευάσει πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (14.500 TEU) και δεξαμενόπλοια 50.000 DWT.
Η IRISL διαθέτει σήμερα περίπου 115 ποντοπόρα πλοία αλλά είναι όλα παλαιάς κατασκευής και τεχνολογίας οπότε δεν καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.