Ο Όμιλος Odfjell επενδύει στην ενίσχυση και στην επέκταση των δραστηριοτήτων του

Ο Όμιλος Odfjell επενδύει στην ενίσχυση και στην επέκταση των δραστηριοτήτων του

116
Ο Όμιλος Odfjell επενδύει στην ενίσχυση και στην επέκταση των δραστηριοτήτων του

O νορβηγικός όμιλος Odfjell ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα δεσμεύσει σε μακροπρόθεσμες ναυλώσεις δύο chemical tankers, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν από το ιαπωνικό ναυπηγείο Shin-Kurishima Dockyard, στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019 αντίστοιχα.
Οι χρονοναυλώσεις διάρκειας 8 ετών η καθεμία, αποτελούν τμήμα της επεκτατικής πολιτικής του ομίλου. Σύμφωνα με τον CEO της Odfjell, η συμφωνία για τις χρονοναυλώσεις αναμένεται πως θα προσδώσει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ευελιξία στις εμπορικές δραστηριότητες του ομίλου καθώς και την παροχή υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες του.
Μια ακόμα κίνηση από το νορβηγικό όμιλο για την ενίσχυση της θέσης του αποτελεί η δημιουργία ενός τερματικού σταθμού εξαγωγής αιθυλενίου στην πόλη Seabrook του Τέξας. Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παράγουν σημαντικές ποσότητες αιθανίου και αιθυλενίου, δεν υπάρχουν επαρκείς τερματικοί σταθμοί εξαγωγής τους από τη χώρα.
Η δημιουργία του τερματικού σταθμού στο λιμένα του Seabrook θα επιτρέψει την εξαγωγή του αιθυλενίου στις παγκόσμιες αγορές, καθώς το λιμάνι βρίσκεται κοντά στους αγωγούς μεταφοράς αιθυλενίου και διαθέτει επαρκή έκταση για να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές, λιμενικές ή μη.
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την ύπαρξη τερματικού σταθμού εξαγωγής αιθυλενίου στο Τέξας είναι οι χαμηλές τιμές που επικρατούν στην αγορά των ΗΠΑ, γεγονός που καθιστά το αμερικάνικο αιθυλένιο ελκυστικό.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι χώρες της Ασίας και ιδιαίτερα η Κίνα, η Ινδία, η Καμπότζη, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες αποτελούν τους κύριους εισαγωγείς αιθυλενίου, η χρήση του οποίου προορίζεται για γεωργικές καλλιέργειες, για παραγωγή πλαστικών, απορρυπαντικών, φαρμάκων κ.ά.

Φωτο: www. Odfjell.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.