H ναυλαγορά με μια ματιά

H ναυλαγορά με μια ματιά

298
H ναυλαγορά με μια ματιά

DRY
Η αγορά των Capesize παρουσίασε μικτή εικόνα αυτή την εβδομάδα στον απόηχο μιας εβδομάδας διακοπών στη Βραζιλία και την Ασία. Στα ναυλοσύμφωνα βραχυπρόθεσμης διάρκειας οι ναύλοι έπεσαν στα $8.000/pdpr ενώ στα διετούς διάρκειας οι τιμές έφτασαν τα $11.500/pdpr.
Στα Panamax, η αγορά παραμένει σταθερή με τους ναύλους να κυμαίνονται στα $10.500/pdpr για δρομολόγια Ατλαντικού και στα $9.000/pdpr για τον Ειρηνικό, με εντυπωσιακή άνοδο κατά $1.40/pdpr στα πέραν του έτους ναυλοσύμφωνα.
Τέλος, στα Supramax και για δρομολόγια Ειρηνικού, οι ναύλοι επίσης αυξήθηκαν κατά $1.000 στα$7.750/pdpr ενώ στον Ατλαντικού άγγιξαν τα $8.500/pdpr με αύξηση $1.500/pdpr.
dry
WET
Οι κύριες πετρελαιοπαραγωγές εταιρείες παρουσίασαν φτωχά αποτελέσματα στις πωλήσεις τους για το 4ο τρίμηνο του 2016, αν και πολλά στελέχη εκφράζουν αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον. Η αίσθηση αυτή στηρίζεται στις σταθεροποιημένες τιμές του πετρελαίου και στα μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία τρία χρόνια για περιορισμό του κόστους παραγωγής.
Στην αγορά των tanker, οι αυξανόμενες αμερικανικές εξαγωγές φαίνεται να επηρέασαν την αγορά του μαύρου χρυσού καθώς οι φορτώσεις ξεπέρασαν τα 1,2 εκατ. βαρέλια/ημερησίως. Η τιμή του αμερικανικού αργού κινείται στα $54,09/βαρέλι και του Brent στα $56,65/βαρέλι.
wet

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.