Αρνήθηκε την πρόταση εξαγοράς της, η DHT Holdings

Αρνήθηκε την πρόταση εξαγοράς της, η DHT Holdings

129
Αρνήθηκε την πρόταση εξαγοράς της, η DHT Holdings

Η DHT Holdings απορρίπτει για δεύτερη φορά πρόταση εξαγοράς που προήλθε από την Frontline, η οποία κατέχει ήδη το 16,4% της DHT Holdings. Σε περίπτωση που η πρόταση εξαγοράς γινόταν αποδεκτή θα δημιουργείτο η μεγαλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως.

Μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες της Frontline να εξαγοράσει την DHT Holdings, η πρώτη προχωρά αυτοδύναμα και επεκτείνει τον στόλο της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως πρόκειται να αποκτήσει 2 νέα δεξαμενόπλοια κατηγορίας VLCC από το ναυπηγείο «Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering», αξίας $77,5 το καθένα, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, αντίστοιχα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Frontline ανέφερε πως παρά το γεγονός πως η υπερπροσφορά δεξαμενόπλοιων αναμένεται να μειώσει περισσότερο τους ναύλους για τον επόμενο χρόνο, η εταιρεία παρουσιάζει θετικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην αγορά των δεξαμενόπλοιων.

Ειδικότερα στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα η εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών που έφτασε τα $745,3 εκατ. το 2016, με κέρδη $117 εκατ., ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με το 2015, οπότε και είχαν ανέλθει σε $124,4 εκατ.

Η Frontline, διαχειρίζεται στόλο 54 πλοίων VLCC, Suezmax, LR2/Aframax και MR. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας υπερβαίνει το $1,1 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.