Η αεροπορική αγορά των ΗΠΑ ανοίγει για την low-cost εταιρεία, Norwegian Air

Η αεροπορική αγορά των ΗΠΑ ανοίγει για την low-cost εταιρεία, Norwegian Air

148
Η αεροπορική αγορά των ΗΠΑ ανοίγει για την low-cost εταιρεία, Norwegian Air

Η low-cost, Norwegian Air Shuttle, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την έναρξη πτήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία προς τις ΗΠΑ και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης αλλά και προς την περιοχή της Νέας Αγγλίας. Η έναρξη των υπερατλαντικών δρομολογίων έχει προγραμματιστεί να γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα, με 38 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση η Norwegian θα ενώνει Εδιμβούργο, Μπέλφαστ, Κορκ, Σάννον και Δουβλίνο με τα αεροδρόμια των ΗΠΑ: T. F. Green Airport (Ρόουντ Άιλαντ), Bradley International Airport (Κονέκτικατ) και Stewart International Airport (Νέα Υόρκη).
Η Norwegian, όπως σημειώνει στο δελτίο Τύπου της, επέλεξε τρία μικρότερα αεροδρόμια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, που, όμως, προσφέρουν καλή πρόσβαση προς τη Νέα Υόρκη και την Βοστώνη. Η επιλογή των αεροδρομίων έγινε με γνώμονα τα σημαντικά χαμηλότερα τέλη προσγείωσης και παραμονής των αεροσκαφών, επιτρέποντας στη Norwegian να προσφέρει στους επιβάτες της προσιτές τιμές, δίνοντας την δυνατότητα σε περισσότερους επιβάτες να πραγματοποιήσουν ένα αεροπορικό ταξίδι στις ΗΠΑ.
Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουρια αεροσκάφη Boeing 737 MAX, που έχει εντάξει στο στόλο της η Norwegian και τα οποία διαθέτουν μόνο οικονομική θέση. Οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν την αγορά κρύων ή ζεστών πιάτων κατά την διάρκεια της πτήσης.

Φωτό: norwegian.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.