Οι εργαζόμενοι της Hyundai Heavy Industries αντιδρούν στη διάσπασή της

Οι εργαζόμενοι της Hyundai Heavy Industries αντιδρούν στη διάσπασή της

365
Οι εργαζόμενοι της Hyundai Heavy Industries αντιδρούν στη διάσπασή της

Το συνδικάτο των εργαζομένων των ναυπηγείων της Hyundai Heavy Industries (HHI) στη Νότια Κορέα, οργάνωσε απεργία στις 23 Φεβρουαρίου αντιδρώντας στις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις για τους μισθούς των εργαζομένων αλλά και ενάντια στα σχέδια αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες νοτιοκορεατικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για την πρώτη απεργία που πραγματοποιείται εδώ και είκοσι τρία χρόνια. Η τελευταία απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το 1994.

Παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν και τα 15.000 μέλη του συνδικάτου να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση, μόνο το 10% των εργαζομένων συμμετείχαν τελικά σε αυτή.

Εκτός από τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις σχετικά με τα μισθολογικά ζητήματα μεταξύ της Hyundai Heavy Industries και των εργαζομένων της, η συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση ήταν για τη γραμματεία του συνδικάτου ένας σαφής τρόπος να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στα σχέδια αναδιάρθρωσης της HHI.

Το Νοέμβριο του 2016, η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδια της για την διάσπασή της σε εξι επιχειρησιακές μονάδες – Hyundai Robotics, Hyundai Electric & Energy Systems, Global Services, Hyundai ConstructionMachinery, Green Energy, and Hyundai Heavy Industries – με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής θέσης της.

Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν ότι θα κατέβουν σε απεργία στις 24, καθώς και στις 27 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί και η Γενική Συνέλευση των μετόχων της HHI, στην οποία θα συζητηθούν και τα σχέδια αναδιάρθρωσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.