Μεγαλύτερη μείωση στους ναύλους από την υπερπροσφορά σε LPG carriers

Μεγαλύτερη μείωση στους ναύλους από την υπερπροσφορά σε LPG carriers

244
Μεγαλύτερη μείωση στους ναύλους από την υπερπροσφορά σε LPG carriers

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Drewry, παρά το γεγονός ότι το εμπόριο για LPG αναπτύσσεται λόγω της αυξημένης ζήτησής του από την Ασία, η προσφορά σε LPG carriers συνεχίζει να υπερκαλύπτει τη ζήτηση. Εκτιμάται πως η ζήτηση για φορτία LPG θα συνεχίζει να είναι ανοδική τα επόμενα χρόνια από τις χώρες της Ασίας, ακολουθώντας την ίδια πορεία των τεσσάρων τελευταίων ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων η ζήτηση αυξήθηκε κατά 12% ετησίως.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της χωρητικότητας του στόλου των LPG πλοίων κατά 16% το 2017 (επίπεδα παρόμοια με αυτά του 2016), θα οδηγήσει στην περαιτέρω μείωση των ναύλων για το τρέχον έτος.

Αναλυτές της Drewry επισημαίνουν, πως θα επηρεαστούν αρνητικά οι ναύλοι σε όλες τις κατηγορίες LPG πλοίων, εκτός από τα μικρά coasters. Η μεγαλύτερη αύξηση χωρητικότητας στόλου για το 2017 αναμένεται να σημειωθεί στην κατηγορία των Mid- Size Gas Carriers (MGCs), σε ποσοστό 35%, και θα ακολουθήσουν τα Handy-Size Vessels και τα Very Large Gas Carriers (VLGs), με ποσοστά 23% και 16% αντίστοιχα.

Να σημειωθεί, ότι για το 2018 αναμένεται να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας χωρητικότητας LPG πλοίων, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια ισορροπία τη συγκεκριμένη αγορά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TOMEK MURANSKI POLAND OUT

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.