Νέα κρουαζιερόπλοια για τη Norwegian Cruise Line αξίας €3,2 δις από ιταλικά...

Νέα κρουαζιερόπλοια για τη Norwegian Cruise Line αξίας €3,2 δις από ιταλικά ναυπηγεία

218
Νέα κρουαζιερόπλοια για τη Norwegian Cruise Line αξίας €3,2 δις από ιταλικά ναυπηγεία

H Norwegian Cruise Line Holdings προχώρησε σε συμφωνία με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri για τη ναυπήγηση τεσσάρων -νέας γενιάς- κρουαζιερόπλοιων, με option για τη ναυπήγηση επιπλέον δύο. Ο σχεδιασμός για τα τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια είναι να ενταχθούν στο στόλο της Norwegian Cruise Line (NCL), την περίοδο μεταξύ 2022 και 2025.

Το κόστος για κάθε πλοίο φτάνει τα σχεδόν 800 εκατ. ευρώ, ωθώντας το συνολικό κόστος ναυπήγησης των τεσσάρων πλοίων στα επίπεδα των -τουλάχιστον- 3,2 δις ευρώ, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να γίνουν τα έτη 2022, 2023, 2024 και 2025. Σε περίπτωση που η NCL αποφασίσει να ενεργοποιήσει την option για δύο επιπλέον κρουαζιερόπλοια, τότε αυτά θα ενταχθούν στο στόλο της το 2027.

Κάθε ένα από τα νέας γενιάς κρουαζιερόπλοια της NCL -Breakaway-Plus Class- θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 3.300 επιβάτες, ενώ κύρια στόχευση παραμένει η βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμων, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις εκπομπές αέριων ρύπων.

Να σημειωθεί ότι η Norwegian Cruise Line Holdings αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, που εκμεταλλεύεται τα ακόλουθα brands: Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises και Regent Seven Seas Cruises. Σήμερα η NCLH διαθέτει ένα στόλο από 24 κρουαζιερόπλοια, ενώ μέχρι το 2025 θα προστεθούν επιπλέον 8.

Φωτό: ncl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.