Ειδήσεις από την αγορά των χύδην ξηρών φορτίων

Ειδήσεις από την αγορά των χύδην ξηρών φορτίων

1116
Ειδήσεις από την αγορά των χύδην ξηρών φορτίων

Η αμερικανική Pangaea Logistics Solutions, εταιρεία πλοίων drybulk, ανακοίνωσε την παραλαβή δύο πλοίων ultramax ice-class 1C, που ναυπηγήθηκαν στην Ιαπωνία, από την Oshima Shipyard. Πρόκειται για τα δύο τελευταία από τα έξι συνολικά πλοία αυτής της κατηγορίας που είχε παραγγείλει η εταιρεία από το 2013 και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τη θυγατρική Nordic Bulk Ventures Holding, Ltd.. Η Pangaea δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσω της Seamar Management S.A.

Τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για το 2016 ανακοίνωσε η Scorpio Bulkers Inc.: η εταιρεία εμφάνισε ζημίες $124,8 εκατ. (ή $2,22/μετοχή) για το σύνολο του 2016 και $20,6 εκατ. για το τελευταίο τρίμηνο του 2016. Σε σύγκριση με το 2015, η Scorpio περιόρισε σημαντικά τις ζημίες της, οπότε και είχαν ανέλθει σε $510,8 εκατ. (ή $23,86/μετοχή). Να σημειωθεί ότι κατά το 2015 η εταιρεία διέγραψε από το ενεργητικό της $422,9 εκατ. που αφορούσαν την πώληση 11 πλοίων Capesize. Ο στόλος που διαχειρίζεται η Scorpio Bulkers αριθμεί 48 πλοία (28 Ultramax, 19 Kamsarmax και ένα ακόμα Kamsarmax υπό παράδοση εντός του 2017).

Η αμερικανική Eagle Bulk Shipping Inc. ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, από την οποία η εταιρεία προσδοκά να αντλήσει περί τα $100 εκατ., μέσω έκδοσης νέων μετοχών. Η σημαντική αυτή ένεση ρευστότητας θα χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση νέων πλοίων και την κάλυψη εταιρικών αναγκών. Η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο 40 πλοίων.

Φωτο: Eagle Bulk Shipping Inc.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.