Ομαλοποιείται η διακίνηση των containers σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ομαλοποιείται η διακίνηση των containers σε Ευρώπη και ΗΠΑ

247
Ομαλοποιείται η διακίνηση των containers σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Σύμφωνα με την Alphaliner, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Άπω Ανατολής- Ευρώπης και Άπω Ανατολής- Βόρειας Αμερικής έφτασαν τα 15,08 εκατ. TEU το 2016, αύξηση κατά 1,2% σε σχέση με το 2015.
To 2015 δεν ήταν καλή χρονιά αφού είχε καταγραφεί πτώση κατά 3,1% στη διακίνηση containers λόγω της μειωμένης ζήτησης από την αγορά της Ρωσίας. Το περσινό έτος όμως η κατάσταση αντιστράφηκε λόγω αυξημένης ζήτησης από τις αγορές της Ρωσίας και της Βόρειας Ευρώπης.
Η Alphaliner τόνισε ότι οι συνολικές μεταφορές μεταξύ Άπω Ανατολής- Ευρώπης για το 2016 κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με αυτά του 2014, χρονιά που καταγράφηκε ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων της τάξης των 15,39 εκατ. TEU. Αντίθετα η διακίνηση containers μεταξύ Άπω Ανατολής- ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,3% σε σχέση με το 2014, καταγράφοντας το ρεκόρ των 14,21 εκατ. TEU και σηματοδοτώντας το 2016 ως την έβδομη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης του εμπορίου στη συγκεκριμένη γραμμή.
Η αύξηση των μεταφορών μεταξύ δυτικής και ανατολικής ακτής των ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε παρόμοια επίπεδα, 3,4% και 3,3% αντίστοιχα. Αυτό οφείλεται στο άνοιγμα της νέας διώρυγας του Παναμά τον περασμένο Ιούνιο που επέτρεψε την ισομερή κατανομή των φορτίων μεταξύ των δυτικών και των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.