ΥΝΑΝΠ: Δε θα μείνουν χωρίς πλοίο οι Βόρειες Σποράδες

ΥΝΑΝΠ: Δε θα μείνουν χωρίς πλοίο οι Βόρειες Σποράδες

133
ΥΝΑΝΠ: Δε θα μείνουν χωρίς πλοίο οι Βόρειες Σποράδες

Με ανακοίνωσή του το ΥΝΑΝΠ ενημερώνει ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων σχετικά με τις μετακινήσεις τους, λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης εργασιών, συντήρησης- μετασκευής των πλοίων Ε/Γ- Ο/Γ Express Σκιάθος και Aqua Jewel.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού ενημερώθηκε, εγκαίρως, τόσο από υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και από τοπικούς φορείς των Σποράδων, για τον πιθανό κίνδυνο αδυναμίας τέλεσης των δρομολογίων των παραπάνω πλοίων, έδρασε άμεσα, ώστε να μην μείνουν οι νησιώτες χωρίς δυνατότητα μεταφοράς.

Κατόπιν ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΔΘΣ), επιτεύχθηκε η τέλεση του δρομολογίου Βόλος- Σποράδες, να γίνει από το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Αγ. Κωνσταντίνος- Σποράδες.

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα» της «Aqua Maria NE» αναμένεται να εξυπηρετήσει, εκτός απροόπτου,  τις ανάγκες των νησιών στο διάστημα από 14 Φεβρουαρίου έως και τις 6 Απριλίου

Με αυτή τη λύση οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων δε θα μείνουν χωρίς πλοίο.

Γεγονός είναι ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο ακτοπλοϊκό δίκτυο. Η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ότι προσπαθεί καθημερινά να αντιμετωπίζει τα ζητήματα με τρόπο αποτελεσματικό και προς όφελος των κατοίκων.

Ωστόσο οριστική απάντηση στην κάλυψη των αναγκών των νησιών θα δοθεί με τον επανασχεδιασμό τόσο του ακτοπλοικού δικτύου, όσο και με το σχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών που πρόσφατα αποφασίστηκε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Σκοπός είναι να αποκτήσουν τα νησιά ένα αναδιοργανωμένο μεταφορικό δίκτυο που να καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες και να έχει αξιοπιστία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.