H Zeaborn Group εξαγοράζει την Rickmers-Line

H Zeaborn Group εξαγοράζει την Rickmers-Line

178
H Zeaborn Group εξαγοράζει την Rickmers-Line

Η Zeaborn Group, που ιδρύθηκε το 2013 και έχει έδρα την Βρέμη, προχωρά στην εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Rickmers-Line, καθώς και της εταιρείας NPC Projects, η οποία είναι μέλος του Ομίλου Rickmers από την 1η Ιουλίου 2016. Επιπλέον, προχωρά και στην εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας MCC Marine Consulting & Contracting, η οποία παρέχει υπηρεσίες ναυλομεσιτείας και αγοραπωλησίας πλοίων, μέλος και αυτή του Rickmers Group.

Η συμφωνία μεταξύ Zeaborn Group και Rickmers Group οριστικοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, οπότε και υπογράφηκαν οι συμβάσεις πώλησης, ενώ η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την ιστοσελίδα του Ομίλου Rickmers. Η υλοποίηση, βέβαια, της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση τόσο των γερμανικών ρυθμιστικών αρχών, όσο και των τραπεζών που έχουν χορηγήσει δάνεια στον Όμιλο Rickmers. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμμία πληροφόρηση σχετικά με το τίμημα της εξαγοράς.

Ο Jan Hendrik Többe, Managing Partner της Zeaborn, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «με την αύξηση του στόλου μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με την πρόκληση της οικοδόμησης ενός παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμού. Ο καθένας που γνωρίζει τη ναυτιλιακή βιομηχανία, γνωρίζει ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο στις μέρες μας. Από αυτήν την άποψη, ήμασταν τυχεροί που η Rickmers-Line ήταν διαθέσιμη την κατάλληλη στιγμή».

Με την απόκτηση των γραφείων της Rickmers-Line σε Βέλγιο, Κίνα, Δανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κορέα, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και ΗΠΑ, οι εταιρείες του Ομίλου Zeaborn θα διαθέτουν πλέον παγκόσμια οργάνωση, με ισχυρή περιφερειακή παρουσία και εκτεταμένες υπηρεσίες τοπικής εξυπηρέτησης πελατών.

Πλέον Zeaborn Group και Rickmers-Line θα διαθέτουν 200 εργαζομένους, με στόλο 50 πλοίων τύπου multi-purpose, χωρητικότητας μεταξύ 7,500 dwt και 30,000 dwt.

Ο Bertram R.C. Rickmers, νυν Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και μοναδικός μέτοχος του Ομίλου Rickmers, θα έχει παρουσία ως ιδιώτης μέτοχος μειοψηφίας στη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που πώλησε o Όμιλος Rickmers.

Zeaborn
Zeaborn Group – Vectis Falcon (Green 8-500 Type)

 

Φωτό: rickmers-linie.com & zeaborn.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.