Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq

123
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq

Επιβεβαιώθηκε και τον Ιανουάριο η χαμηλή συσχέτιση των μετοχών των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε σχέση με τους κύριους δείκτες Dow Jones και Nasdaq.
χωρίς τίτλο
Οι τιμές των μετοχών είναι σε $.

Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq παρουσίασαν μια κατάσταση μάλλον ισορροπίας, ευρισκόμενοι ωστόσο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Donald Trump, οι οποίες αναμένεται να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Να σημειωθεί ότι ο Dow Jones βρέθηκε πάνω από τις 20.000 μονάδες το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, κλείνοντας στις 20.100 μονάδες στις 26 Ιανουαρίου, στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.
Οι τιμές των μετοχών των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, παρουσίασαν μικτή εικόνα τον Ιανουάριο, με 8 εξ αυτών να βλέπουν τις μετοχές τους να σημειώνουν άνοδο σε μηνιαία βάση, τις 7 να βρίσκονται σε χαμηλότερες τιμές και 1 (Aegean) να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο, αποτελεί η διαφοροποίηση των τάσεων ως προς το αντικείμενο των εργασιών των εταιρειών (dry, wet, container).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.