Το νέο συμβόλαιο της MAN Cryo με την Τουρκική Sefine Shipyard

Το νέο συμβόλαιο της MAN Cryo με την Τουρκική Sefine Shipyard

151
Το νέο συμβόλαιο της MAN Cryo με την Τουρκική Sefine Shipyard

H MAN Cryo, η οποία κατασκευάζει το σύστημα καυσίμου LNG της MAN Diesel & Turbo, υπέγραψε συμβόλαιο με την Sefine Shipyard στην Τουρκία για την παράδοση ενός συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου LNG για πλοία (FGSS), σε ένα ιταλικό ferry.

Το συγκεκριμένο σύστημα παροχής LNG αποτελείται από μια δεξαμενή αποθήκευσης με μόνωση κενού χωρητικότητας 150 m3, με βοηθητικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει εξατμιστήρα LNG, μονάδα αύξησης πίεσης, σταθμό καυσίμου και εναλλάκτη θερμότητας.

Το σύστημα της ΜAN Cryo θα παρέχει αέριο καύσιμο στις τρεις μηχανές  πρόωσης διπλού καυσίμου του ferry, και η παράδοσή του προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο του 2017. Το πλοίο θα γίνει έτσι το πρώτο στο είδος του που θα χρησιμοποιεί LNG ως καύσιμο πρόωσης.

Ο εξοπλισμός πρόκειται να εγκατασταθεί σε ένα double-ended RoPax ferry, το οποίο σχεδιάστηκε από την LMG Marin, για την ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία Caronte & Tourist, και θα επιχειρεί στην περιοχή του Στενού της Μεσσήνης στην Σικελία.

Το μήκους 133 μέτρων και πλάτους 21.5 μέτρων ferry θα έχει χωρητικότητα έως 290 αυτοκίνητα σε δύο καταστρώματα οχημάτων και 1500 επιβάτες.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.