Tο LNG παρέχει μια βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμα

Tο LNG παρέχει μια βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμα

191
Tο LNG παρέχει μια βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμα

Με τη μετάβαση σε αυστηρότερα επίπεδα εκπομπών από το 2020, όταν το νέο παγκόσμιο όριο θείου θα μειωθεί στο 0.5%, οι πλοιοκτήτες, οι πάροχοι καυσίμων και τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να κάνουν σημαντικές επενδύσεις προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς. Εξετάζοντας το κύριο ζήτημα, το οποίο είναι το ίδιο το καύσιμο, το LNG παρέχει μια βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα εμπόδια τα οποία πρέπει να κατανοηθούν καλύτερα και να ξεπεραστούν προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες του LNG σαν καύσιμο. Τα εμπόδια αυτά περιλαμβάνουν την ωριμότητα της αγοράς και την έλλειψη κατανόησης των οφελών της χρήσης του LNG από τους τελικούς χρήστες, τους επενδυτές, τις κυβερνήσεις και την κοινωνία. Ακόμη, τις κεφαλαιουχικές δαπάνες  και το κατακερματισμένο και συνεχώς εξελισσόμενο κανονιστικό πλαίσιο.

H SEA/LNG πιστεύει ότι η συνεργασία, η επίδειξη και η επικοινωνία είναι απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής και αποδοτικής παγκόσμιας αλυσίδα αξίας του LNG μέχρι το 2020.

Ο κ. Peter Keller, Chairman της SEA\LNG και Executive Vice President της Tote δήλωσε: “Μια συλλογική προσέγγιση είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν οι σημερινές προκλήσεις. H δημιουργία υποδομών που θα επιτρέπουν γρήγορους, ασφαλείς και οικονομικά αποδοτικούς ανεφοδιασμούς LNG σε βασικά παγκόσμια λιμάνια, η κατασκευή οικονομικά αποδοτικών πλοίων τα οποία κινούνται με LNG, και η επίτευξη συνοχής ανάμεσα σε παγκόσμιους και εθνικούς κανονισμούς είναι αναγκαία βήματα εάν πρόκειται το LNG να αποτελέσει λύση για τον ναυτιλιακό κλάδο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.