Νέος αγωγός “IGAT-9″ από το Ιράν προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Νέος αγωγός “IGAT-9″ από το Ιράν προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας

84
Νέος αγωγός “IGAT-9″  από το Ιράν προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ρωσικές εταιρείες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε επενδύσεις σχετιζόμενες με το φυσικό αέριο, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο κολοσσός Gazprom με την ιρανική κρατική εταιρεία αερίου (NIGC). Οι επενδύσεις σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού IGAT-9, που θα μεταφέρει ετησίως 35 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Ιράν προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, με την συνολική αξία των έργων να φτάνει τα $2,5 δις. Η συνολική παραγωγή ιρανικού αερίου αυξήθηκε σε 700 εκατ. κ.μ. ημερησίως με πρόβλεψη να ξεπεράσει το 1 δις. κ.μ. όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής του αγωγού.

w750_34

Η Gazprom και η NIGC έχουν ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στο Ιράν αλλά και για δημιουργία κοινοπραξιών για επενδύσεις σε γειτονικές χώρες. Το Ιράν διαθέτει φυσικά αποθέματα φυσικού αερίου που ξεπερνούν τα 34 τρις. κ.μ., αντιπροσωπεύοντας το 18% των παγκοσμίων αποθεμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.