Η εταιρεία MISC παραλαμβάνει δεύτερο πλοίο μεταφοράς LNG τύπου MOSS

Η εταιρεία MISC παραλαμβάνει δεύτερο πλοίο μεταφοράς LNG τύπου MOSS

237
Η εταιρεία MISC παραλαμβάνει δεύτερο πλοίο μεταφοράς LNG τύπου MOSS

Η εταιρεία MISC Berhad με έδρα την Μαλαισία, παρέλαβε πρόσφατα το δεύτερο της πλοίο LNG που φέρει το όνομα «SERI CENDERAWASIH».  Το πλοίο αυτό είναι το δεύτερο από τα πέντε LNG πλοία τύπου MOSS που έχει παραγγείλει η εταιρεία από το ναυπηγείο της Hyundai Heavy Industries (HHI). Τα πλοία έχουν ήδη ναυλωθεί για μακροχρόνια περίοδο από την εταιρεία PETRONAS. Οι ναυπηγήσεις πλοίων LNG τύπου MOSS αποτελούν μέρος του προγράμματος της εταιρείας MISC για να αντιμετωπίσει μακροχρόνια τις μεταφορικές ανάγκες της εταιρείας PETRONAS.

Tα πλοία αυτά έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν σε οποιοδήποτε λιμάνι με τερματικούς σταθμούς LNG και είναι διαμορφωμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η νέα γενιά των πλοίων LNG χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή κατασκευαστική αντοχή και από αισθητή μείωση παραγωγής εκπομπών αέριων ρύπων. Η μείωση των εκπομπών επιτυγχάνεται μέσω του συστήματος SCR (Selective Catalytic Reduction), το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις του IMO εγκαθίσταται στην ντιζελογεννήτρια του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.