Νέο λιμάνι θα αποκτήσει το Μαθράκι, το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά

Νέο λιμάνι θα αποκτήσει το Μαθράκι, το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά

603
Νέο λιμάνι θα αποκτήσει το Μαθράκι, το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η αντιδήμαρχος Μαθρακίου Νόνη Μάστορα και το μέλος του Συλλόγου Μαθρακιωτών Αμερικής Νίκο Μάστορα συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και συζήτησαν για το θέμα του λιμανιού του Μαθρακίου, το μικρότερο και νοτιότερο από τα Διαπόνια νησιά, στα βόρεια της Κέρκυρας.

Σε συνέχεια των καλών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τους απόδημους της Αμερικής και μετά από συζήτηση που είχε ο κ. Γαλιατσάτος με τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκο Μπάρδη, τέθηκε επί τάπητος το θέμα του λιμανιού στο Μαθράκι και υπήρξε η ιδέα να εξευρεθούν τα χρήματα της επικαιροποίησης της μελέτης από την ομογένεια, ώστε στη συνέχεια η Περιφέρεια να εκτελέσει το έργο.

Κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των δύο πλευρών, την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαθρακιωτών Αμερικής Νίκος Μάστορας δήλωσε στον περιφερειάρχη, ότι οι ομογενείς και συγκεκριμένα ο σύλλογος Μαθρακιωτών πέτυχε να συγκεντρώσει το ποσό των $ 7.000 προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επικαιροποίηση της μελέτης για τη διαμόρφωση του λιμανιού, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό και να σταματήσει το φαινόμενο προσχώσεων από φύκια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η αντιδήμαρχος Μαθρακίου Νόνη Μάστορα, η οποία ήδη έχει έρθει σε επαφή με τους μελετητές και με τη συνεργασία και τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το έργο θα προχωρήσει ώστε να ολοκληρωθεί το λιμάνι στο Μαθράκι.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι θα εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ.

Φωτό: spiros mastoras/YouTube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.