Η Ένωση Δανών Εφοπλιστών υπέρ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Καναδά – ΕΕ

Η Ένωση Δανών Εφοπλιστών υπέρ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Καναδά – ΕΕ

80
Η Ένωση Δανών Εφοπλιστών υπέρ της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Καναδά – ΕΕ

Η Ένωση Δανών Εφοπλιστών με επίσημη ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποστηρίξει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Καναδά και ΕΕ (CETA), η οποία θεωρείται από πολλούς παρατηρητές ως η πλέον ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που έχει ποτέ υπάρξει στην πρόσφατη ιστορία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ένωσης των Δανών Εφοπλιστών, Simon Bergulf η απόφαση της Επιτροπής του ΕΚ σε σχέση με την CETA (η κρίσιμη ψηφοφορία στην Επιτροπή Περιβάλλοντος διεξήχθη στις 12 Ιανουαρίου 2017), έρχεται να καταδείξει πως η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραμένει σταθερά προσηλωμένη υπέρ της συμφωνίας.

Όπως σημειώνει ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ένωσης «οι συζητήσεις στο ΕΚ είναι ιδιαιτέρως έντονες, ιδίως σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές πτυχές της συμφωνίας». Αλλά για τον ίδιο η κριτική που ασκείται είναι εν πολλοίς αβάσιμη. «Κατά την γνώμη μας» τονίζει ο Bergulf «η CETA όχι μόνο εξασφαλίζει την διατήρηση των υψηλών ευρωπαϊκών προτύπων, αλλά δείχνει και την δέσμευση των δύο πλευρών για μία αμοιβαίως εποικοδομητική συνεργασία στα εμπορικά ζητήματα».

Για τους Δανούς εφοπλιστές η συμφωνία είναι σίγουρα φιλόδοξη και πιστεύεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στις εξαγωγές της Δανίας προς τον Καναδά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.