«Ας κάνουμε τα πρώτα βήματα μαζί» λένε οι Ευρωπαίοι στην Τεχεράνη

«Ας κάνουμε τα πρώτα βήματα μαζί» λένε οι Ευρωπαίοι στην Τεχεράνη

71
«Ας κάνουμε τα πρώτα βήματα μαζί» λένε οι Ευρωπαίοι στην Τεχεράνη

H Iran Air παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες το πρώτο της Airbus A321 σηματοδοτώντας την απαρχή μιας νέας περιόδου για τις ιρανικές αερομεταφορές. Το αεροσκάφος, το πρώτο από τα 100 Airbus που θα παραλάβει η εταιρεία είναι και το πρώτο που παραδίδεται στην Τεχεράνη μετά την άρση του εμπάργκο. Σε μια τελετή παράδοσης στην Τουλούζη ο κ Farhad Parvaresh, Πρόεδρος της εταιρείας και ο κ Fabrice Bregier, Chief Operating Officer της Airbus, αναφέρθηκαν στη σημαντικότατη συμφωνία της προηγούμενης χρονιάς:

r

“Με τη φιλόδοξη ανανέωση του στόλου της Iran Air η εταιρεία θα έχει ισχυρότερη παρουσία στις διεθνείς αερομεταφορές. Η Iran Air είναι ευχαριστημένη με αυτή την πρώτη παράδοση της Airbus και συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι την κατέστησαν δυνατή. Πλέον με τη διεθνή συνεργασία, μπορούμε να επιτύχουμε αμοιβαία επωφελείς εμπορικούς στόχους” δήλωσε ο κ Farhad Parvaresh.

3

“Σήμερα είναι μια σπουδαία ευκαιρία και συγχαίρω την Iran Air για την παραλαβή του πρώτου νέου αεροσκάφους μετά από πολλά χρόνια. Ας κάνουμε αυτά τα πρώτα βήματα μαζί, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Iran Air”, δήλωσε ο κ. Bregier και διαπίστωσε ότι “είναι σαφές ότι σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων ανθρώπων, υπάρχει η ανάγκη για τα πιο σύγχρονα επιβατηγά αεροσκάφη ώστε να καλυφθεί η εγχώρια όσο και η διεθνής ζήτηση”.

5

Το Ιράν προβλέπεται ότι θα χρειασθεί 400-500 νέα αεροσκάφη για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής του αεροπορίας, καθώς αυξάνεται κατακόρυφα η ζήτηση στην εγχώρια αγορά όσο και για τις διεθνείς γραμμές.

2

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.