Συνεχίζονται τα έργα υποδομών και η κατασκευή οδικών αρτηριών ανεκτίμητης αξίας από...

Συνεχίζονται τα έργα υποδομών και η κατασκευή οδικών αρτηριών ανεκτίμητης αξίας από την κυβέρνηση Ερντογάν

159
Συνεχίζονται τα έργα υποδομών και η κατασκευή οδικών αρτηριών ανεκτίμητης αξίας από την κυβέρνηση Ερντογάν

Μια ακόμα  oδική σήραγγα στην Τουρκία, η οποία συνδέει την περιοχή της Δυτικής Μαύρης Θάλασσας με την Κεντρική Ανατολία, εγκαινιάσθηκε σε μια τελετή όπου παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μιλώντας, κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι το έργο θα επιφέρει εξοικονόμηση $ 12 εκατομμυρίων ετησίως από τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων αλλά και 345.655 ωρών σε χρόνους οδήγησης μέσα σε ένα έτος.

Η σήραγγα θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού στο όρος Ilgaz  από 35 λεπτά σε μόλις οκτώ, μειώνοντας την υπάρχουσα διαδρομή κατά 5,4 χιλιόμετρα.

Κατά την τελετή απόδοσης σε κυκλοφορία του νέου έργου ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  ότι μια σειρά από τελετές εγκαινίων, που ξεκίνησαν με την Γέφυρα Osmangazi τον Ιούνιο και συνεχίστηκαν με το άνοιγμα της Γέφυρας Yavuz Sultan Selim, τη σήραγγα στην Ευρασία και πιο πρόσφατα με τη σήραγγα στο Ilgaz, υποστηρίζουν την πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει σε έργα υποδομών και ανάπτυξης των οδικών της αξόνων εντός αλλά και εκτός της χώρας. Η νέα σήραγγα, μάλιστα, ονομάστηκε Σήραγγα Ελευθερίας- 15 Ιουλίου, ως υπενθύμιση για την ήττα του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού.

Ο κ. Ερντογάν, επίσης, δήλωσε ότι το 2002 η Τουρκία είχε 83 σήραγγες στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, ενώ κατά τα τελευταία 14 χρόνια έχουν προστεθεί 183 νέες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει πλήρως δεσμευτεί στους στόχους για τον εκσυγκρονισμό των μεταφορών της χώρας,  όπως προβλέπει το  Όραμα 2030 για τους εορτασμούς της  εκατονταετηρίδας της χώρας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.