Το A350-900 της Lufthansa προσγειώθηκε για πρώτη φορά στη βάση του στο...

Το A350-900 της Lufthansa προσγειώθηκε για πρώτη φορά στη βάση του στο Μόναχο

722
Το A350-900 της Lufthansa προσγειώθηκε για πρώτη φορά στη βάση του στο Μόναχο

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του έτους για τον Όμιλο Lufthansa: Το πρώτο A350-900 της Lufthansa προσγειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου και πρόκειται στο εξής να σταθμεύει. Με συνολικά δέκα αεροσκάφη αυτού του τύπου, η Lufthansa θα διαθέτει στον κόμβο του Μονάχου τον πιο σύγχρονο στόλο αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο. «Το A350-900 είναι ένα εξελιγμένο αεροσκάφος που διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να ζητήσει ένας πιλότος εμπορικών πτήσεων” δήλωσε ενθουσιασμένος ο κυβερνήτης Martin Hoell που οδήγησε το A350-900 στο “σπίτι” του. Για το πλήρωμα καμπίνας που συνόδευσε το A350-900 στο Μόναχο, το γεγονός ήταν, επίσης, «ένα ορόσημο που μας κάνει πολύ περήφανους», είπε η αεροσυνοδός Annika Wittmann.

Η πτήση LH 9921 από την Τουλούζη προσγειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στο νότιο διάδρομο του αεροδρομίου του Μονάχου. Πυροσβεστικά οχήματα εκτόξευσαν αψίδες νερού για την επίσημη υποδοχή αυτού του εντυπωσιακού αεροσκάφους της Lufthansa. Το Α350-900 στην παρθενική του πτήση δεν είχε επιβάτες, μετέφερε όμως έναν Χριστουγεννιάτικο άγγελο της Lufthansa, την εργαζόμενη κα Anja Oskoui, που είχε κάτι πολύ ιδιαίτερο στη βαλίτσα της: Μια επιταγή 10.000 € από τη Help Alliance, τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό των εργαζομένων της Lufthansa, την οποία παρέδωσε ως δωρεά στο ορφανοτροφείο του Μονάχου.

Ο οργανισμός Help Alliance δραστηριοποιείται για περισσότερα από 17 χρόνια. Αποστολή του είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη μας να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη ζωή τους.

Αποτελέσματα της δράσης των 13 οργανισμών που έχει ιδρύσει η Lufthansa:

● Περισσότερα από 140 προγράμματα κοινωνικής βοήθειας υποστηρίζονται με επιτυχία

● Πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί σε δωρεές – εκτός από την έκτακτη βοήθεια που έχει προσφερθεί σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

dimiourgia-eikonas

Στη φωτογραφία: Ο Χριστουγεννιάτικος άγγελος της Lufthansa, κα Anja Oskoui δίνει την επιταγή στους εκπροσώπους του ορφανοτροφείου του Μονάχου. (Από αριστερά προς τα δεξιά) Η κα Kathrin Krist (Διευθύντρια του ορφανοτροφείου Μονάχου), η κα Daniel Fritsch (Επικεφαλής της Διεύθυνσης για τα νέα κτίρια και τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες) και η κα Martina Chaborski (Συντονίστρια δωρεών). Αρχείο: Lufthansa

Η Airbus έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό βίντεο από την κατασκευή του Airbus A350-900 της Lufthansa. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.a350xwb.com/delivery/lufthansa/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.