Ο νέος σταθμός ETKI LNG Terminal στην Τουρκία

Ο νέος σταθμός ETKI LNG Terminal στην Τουρκία

237
Ο νέος σταθμός ETKI LNG Terminal στην Τουρκία

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, η γαλλική ENGIE και οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες Kolin και Kalyon εγκαινίασαν τον τερματικό σταθμό ETKI LNG Terminal. Στην τελετή παρέστη ο Πρόεδρος κ. Recep Tayyip Erdogan, ο Πρωθυπουργός, Binali Yildirim και ο Υπουργός Ενέργειας, Berat Albayrak.

Η εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται κοντά στο Çakmakli της Σμύρνης, είναι ο πρώτος πλωτός τερματικός σταθμός LNG της χώρας. Η ENGIE επελέγη από ττις σχεδιάστριες εταιρείες του έργου Kolin και Kalyon προκειμένου να διαθέσει το ένα από τα δύο FSRU της , το οποίο ονομάζεται «Neptune», για το έργο. Το χωρητικότητας 145,000 m3 πλοίο θα δρα ως παραλήπτης και μονάδα αποθήκευσης LNG, και θα παραδίδει το φυσικό αέριο σε αέρια μορφή. Η όλη κατασκευή περιλαμβάνει μια προβλήτα και έναν χερσαίο αγωγό φυσικού αερίου για τη σύνδεση του τερματικού σταθμού με το εθνικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου, το οποίο διαχειρίζεται η BOTAS.

turquie_2

Η επιλογή της μονάδας FSRU στηρίζεται στην ευελιξία της, την αποτελεσματικότητά της ως προς το κόστος και την γρήγορη εγκατάστασή της. Με δυνατότητα αποστολής έως 20 εκατομύρια m3 ανά ημέρα,ο νέος σταθμός ETKI LNG Terminal θα αποτελεί ένα βασικό παράγοντα ο οποίος θα συμβάλει στον εφοδιασμό της Τουρκίας με φυσικό αέριο, ειδικά την περίοδο του χειμώνα. Θα συμπληρώνει την λειτουργία των δύο υπάρχοντων χερσαίων τερματικών σταθμών LNG, ενισχύοντας έτσι στην διαφοροποίηση των δομών εισαγωγής και μέσων εφοδιασμού της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.