Προς αποτυχία το σχέδιο της Rickmers Maritime Trust για αναδιάρθρωση;

Προς αποτυχία το σχέδιο της Rickmers Maritime Trust για αναδιάρθρωση;

160
Προς αποτυχία το σχέδιο της Rickmers Maritime Trust για αναδιάρθρωση;

Παρά την αρχική αισιοδοξία, οι ομολογιούχοι της Rickmers Maritime Trust (RMT) δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για το κρίσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης των χρεών της. Το μέλλον της εισηγμένης εταιρείας με δραστηριοποίηση στην αγορά της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πλέον καθίσταται αβέβαιο, με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η εταιρεία σε εκκαθάριση.

Η διοίκηση της Rickmers είχε προτείνει τη μετακίνηση των πληρωμών για δανειακές υποχρεώσεις ύψους 253 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης, καθώς δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσει ένα ποσό της τάξης των 179,7 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης σε ομόλογα με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2017 αλλά και πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις ύψους $100 εκατ. δολαρίων το Μάιο του 2017. Έχει ενδιαφέρον πως κοινοπραξία με επικεφαλής την γερμανική HSH Nordbank ανακοίνωσε πως είναι σε θέση να προχωρήσει σε χρηματοδότηση της εταιρείας έως το 2021.

Όμως, οι ομολογιούχοι είχαν αντίθετη άποψη και καταψήφισαν το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης για δεύτερη φορά μέσα σε σαράντα ημέρες. Πλέον, για την διοίκηση της Rickmers ως πλέον πιθανή φαντάζει μία πώληση στοιχείων του ενεργητικού της.

Φωτό: rickmers-maritime.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.