Πονοκέφαλοι και για τα δεξαμενόπλοια

Πονοκέφαλοι και για τα δεξαμενόπλοια

630
Πονοκέφαλοι και για τα δεξαμενόπλοια

Μάλλον απαισιόδοξη εμφανίζεται η BIMCO για το άμεσο μέλλον στη ναυλαγορά των VLCC, των Suezmax και των Aframax δεξαμενόπλοιων, αφού η αύξηση του συνολικού στόλου σημείωσε άνοδο κατά 7,3%, η οποία είναι ίση με 24,3 εκατ dwt κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο 2014 έως και τον Οκτώβριο 2016. «Η πρόσφατη αύξηση του στόλου στα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου γίνεται όλο και πιο ανησυχητική και θα επιδεινώσει την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης σε μεγάλο βαθμό, αν δεν υπάρξει αύξηση των διαλύσεων” δήλωσε ο ειδικός αναλυτής της BIMCO κ. Peter Sand
Τα VLCCs, με 20.700.000 dwt, παρουσίασαν ποσοστιαία αύξηση του στόλου κατά 11% ενώ τα Suezmax, με 4,4 εκατομμύρια dwt, επίσης παρουσίασαν αύξηση του στόλου κατά 5,5%. Οριακή μείωση καταγράφεται μόνο στα Aframax με μείωση κατά 0.800.000 dwt. Ωστόσο οι παραγγελίες για νέα δεξαμενόπλοια είναι ακόμα αυξημένες και ανησυχούν τους ειδικούς ως προς τη “μετάλλαξη” και μετέπειτα ανισορροπία της αγοράς αφού πολλά από τα νεότευκτα παραγγέλθηκαν χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και με βασικό γνώμονα της καθίζηση των bulkers και τις ευνοϊκές τιμές και τους προσφερόμενους όρους των ναυπηγείων που βρίσκονται σε κρίση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.