Αλλάζουν οι θαλάσσιες οδοί και οι μεταφορικοί άξονες στη Μέση Ανατολή;

Αλλάζουν οι θαλάσσιες οδοί και οι μεταφορικοί άξονες στη Μέση Ανατολή;

331
Αλλάζουν οι θαλάσσιες οδοί και οι μεταφορικοί άξονες στη Μέση Ανατολή;

Oι νέοι μεταφορικοί χάρτες του φυσικού αερίου ενδέχεται να επανασχεδιασθούν μετά την πρόθεση της Τεχεράνης να προσεγγίσει γειτονικά κράτη προκειμένου να μειώσει το κόστος αλλά και το χρόνο μεταφοράς του. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα σε διεθνή πρακτορεία το Ιράν σχεδιάζει νέα “κάθοδο” στην Ευρώπη μέσω ενός νέου άξονα που  θα συνδέει το Ιραν με την Αρμενία προς τη Γεωργία και τη Μαύρη Θάλασσα.
Η συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Αρμενίας στο εγγύς μέλλον είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια, ειδικά προς τη Μαύρη Θάλασσα και προς την Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής του Ιρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Gholam Hossein Shafeie.
Το Ιράν και η Αρμενία έχουν τα τελευταία χρόνια συνάψει συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα και σχεδιάζουν κοινές δράσεις εμπορικής και μεταφορικής σπουδαιότητας για την περιοχή, ενώ πέρα από τις βιομηχανίες της ενέργειας, το Έρεβαν και η Τεχεράνη μελετούν κοινές δράσεις για κλάδους όπως αυτοί της βιομηχανίας, της γεωργίας και του τουρισμού.
Η Αρμενία επιθυμεί επίσης να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στην ασιατική αγορά και καλύτερη διακίνηση των προϊόντων της σε άλλες χώρες, κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία, μέσω των λιμένων του Περσικού Κόλπου και ειδικά του Ιράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.